Boussoufa gearresteerd door Brusselse politie

ZONDAG, 26 APRIL 2009, 21:49 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlechtspeler Mbark Boussoufa is zondagmiddag een tijdlang ondervraagd door de politie als gevolg van een identiteitscontrole in een Brussels café. Dat meldt de Waalse zender RTL-TVI.


De feiten speelden zich 's nammidags af in de buurt van het station Brussel-Zuid. Boussoufa was daar met enkele vrienden iets gaan drinken in een café, toen de politie het etablissement binnenviel en de papieren controleerde van de aanwezige personen.

De middenvelder van Sporting had zijn identiteitskaart echter niet bij zich. Een agent riep hem daarop geweldadig toe, alvorens hem tegen de grond te werken en te handboeien. Boussoufa spendeerde daarna enkele uren op het commissariaat van de Marollenwijk.

Boussoufa bevestigde de feiten aan RTL-TVI en zei, nog onder de indruk van de gebeurtenissen, dat het om een duidelijk geval van racisme ging. De politie zou het café zijn binnengevallen omwille van een drugs-affaire. Boussoufa zal de komende dagen nog officieel reageren. De burgemeester van Brussel, Freddy Thielemans, heeft al aangekondigd de feiten te zullen onderzoeken.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.