Gillet: "Niet herinnerd worden als ploeg die niks won"

DONDERDAG, 23 APRIL 2009, 12:17 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Met de eindstreep in zicht loopt het steeds beter bij Anderlecht. "Tijdens de match tegen Lokeren is iedereen gaan beseffen dat de titel ons laatste doel is", vertelt Guillaume Gillet in Het Laatste Nieuws.


"Als we nu geen kampioen worden, zullen we als ploeg één van de slechtste jaren van Anderlecht hebben gedraaid. We willen niet herinnerd worden als de ploeg die helemaal niks won", aldus Gillet. "Iedereen is er zich van bewust dat we deze kans moeten grijpen. We leven als achttien krijgers naar elke match toe."

Anderlecht en Standard staan nog steeds zij aan zij, maar volgens Gillet zorgt dat niet voor extra stress. "We zijn er natuurlijk wel mee bezig, maar als je schrik of stress hebt, begin je niet aan een wedstrijd zoals wij dat deden tegen Club Brugge en Westerlo. Als we de titel pakken, krijgen we misschien een unieke kans om rechtstreeks naar de Champions League te gaan. Dan zie ik de meeste jongens blijven, dan komt er ongetwijfeld nog versterking bij. Dan moeten we in juli al niet naar Wit-Rusland of Slovakije, zodat we de voorbereiding rustiger kunnen aanvatten."

Gillet speelt sinds de winterstop niet meer op zijn vertrouwde positie. "Tegen Cercle speelde ik voor het laatst op mijn positie, in de driehoek op het middenveld. Het is ook de laatste keer dat ik gescoord heb. Ik ben polyvalent, maar het moeilijke is dat je een match of twee, drie nodig hebt om echt je weg te vinden op een nieuwe positie", weet hij. "Misschien is het voor de ploeg goed dat ik niet meer in de as speel. Ik kan overal spelen, de coach beslist. Ik heb alles gespeeld, ben elke match begonnen. Dan mag je niet klagen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.