"De Maio al drie weken ongelukkig"

WOENSDAG, 17 AUGUSTUS 2016, 13:15 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht nam deze middag het vliegtuig richting Praag, zonder verdediger Sebastien De Maio die normaal naar Fiorentina vertrekt. En dat was dan ook het gespreksonderwerp op de luchthaven.  Van Holsbeeck haalt wel privéredenen aan voor het vertrek van de verdediger. 

Tijdens de nabespreking na de wedstrijd op Sint-Truiden zou De Maio openlijk in de clinch gegaan zijn met coach René Weiler. Toch zou dat niet de enige reden zijn voor het vertrek van de Fransman: "Sebastien loopt al drie weken ongelukkig rond bij Anderlecht", zegt Van Holsbeeck, "Hij tekende een degelijk contract voor vier jaar, maar nadien kwam hij dan tot de conclusie dat zijn vrouw en kinderen niet wilden verhuizen naar Brussel. Om welke reden dan ook."

Toch steekt Van Holsbeeck niet weg dat het niet echt klikte tussen speler en trainer: "De trainer is de eindverantwoordelijke. Het is normaal dat je het niet altijd eens bent met de beslissingen van de trainer, maar dat kan je altijd in een privé onderhoud bespreken."

Eerlijk en rechtlijnig

"Bijna elke dag komt de coach mij vragen of hij eerlijk is in zijn beslissingen. Mijn antwoordt daarop is dat hij heel rechtlijning is. Hij probeert de cultuur terug te brengen die we de laatste jaren verloren zijn. Gisterenavond keek ik naar de nationale hockeyploeg vol bewondering. Die mannen hebben, tot ze erbij neervielen, voor elkaar gespeeld. Dat wil ik ook bij Anderlecht zien. Met de voetjes op de grond en tot het einde doorgaan voor de ploeg", besluit Van Holsbeeck.

 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.