Nuytinck: "Trainer de tijd en ruimte geven"

WOENSDAG, 17 AUGUSTUS 2016, 07:36 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS René Weiler laat niet met zich sollen en dat hebben al verschillende spelers aan den lijve mogen ondervinden. Maar er zijn ook spelers die het opnemen voor hun coach, waaronder Bram Nuytinck. "De coach heeft een bepaalde visie, laat hem die dan ook uitwerken", aldus de Nederlander. 

De kleedkamer van Anderlecht is sinds vorig seizoen al een tikkende tijdbom, René Weiler heeft er al ferm kuis in gehouden, en daar is niet iedereen gelukkig mee. Eerder botste de coach al met Stefano Okaka en Kara Mbodj, nieuwste slachtoffer van de nieuwe aanpak is Sebastien De Maio, die na 55 dagen alweer op vertrekken staat. Bram Nuytinck voelt zich goed bij deze nieuwe aanpak: "Ik praat niets goed, maar met een nieuwe trainer en nieuwe spelers gebeuren er altijd wel dingen. Je moet dat allemaal niet teveel opblazen, dat hoort er gewoon allemaal bij."

Nieuwe aanpak

"Anderlecht heeft veel vertrouwen in Weiler, ze geloven dat hij hier kan nieuwe dingen realiseren. De coach heeft een bepaalde visie, maar je moet hem dan ook de tijd en de ruimte geven om die uit te werken. De groep heeft er ook vertrouwen in en voelt zich daar goed bij. Tegen Kortrijk hebben we gewonnen met 5-1. Vorig seizoen hebben we nooit zo een soort wedstrijd gespeeld, laat staan gewonnen. Dat is ook dankzij de coach."

Stenge coach

"Alle neuzen moeten in dezelfde richting staan. Dat kost wat meer tijd met een nieuwe groep, maar dat komt wel goed, dat moet. Het is goed dat Weiler discipline eist, dat is ook nodig met veel aankomende jonge talenten anders worden ze wat te gemakzuchtig. Iedereen mag zijn zeg doen en de trainer luistert ook, maar uiteindelijk is wel hij die beslist en zo hoort dat ook. Er zijn altijd verbeterpunten, wat normaal is met een nieuwe coach en een bijna volledig nieuwe groep, maar daar werken we allemaal aan."

Slavia Praag

Donderdag speelt Anderlecht tegen Slavia Praag en winnen is een must om door te gaan op het Europese toneel: "Maar ik heb er vertrouwen in dat het goed komt. Het is een belangrijke wedstrijd voor de groep en voor Anderlecht, maar we voelen ons goed en we willen presteren, we hebben er zin in. Ik weet wat de belangen zijn. Anderlecht is een grote club, die hoort ook gewoon in Europa te voeballen", besluit Nuytinck. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.