Hasi: "Nu zien we een andere Biglia"

DINSDAG, 21 APRIL 2009, 13:02 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Lucas Biglia speelde zondag tegen Westerlo één van zijn betere wedstrijden voor Anderlecht. "Lucas voelt zich de laatste tijd beter in zijn vel", vertelt assistent-coach Besnik Hasi in Het Laatste Nieuws.


"Hij coacht meer, hij jaagt meer, hij recupereert veel ballen en hij speelt veel hoger. Dat heeft te maken met de manier waarop we de laatste weken voetballen. Centraal voelt hij zich heel goed met Polak, die de positie in zijn rug perfect overneemt als hij gaat. Het lijkt wel alsof we er de laatste weken een extra speler hebben bijgekregen."

"De ommekeer heeft vooral ook te maken met het feit dat Biglia zelf de knop heeft omgedraaid", aldus Hasi. "Sinds januari was er al wat beterschap, maar nu zien we een andere Biglia. Blijkbaar heeft hij zelf ingezien dat hij moest veranderen."

Volgens José Garcia zijn er ook andere factoren die meespelen. "Lucas heeft lang afgezien van het overlijden van zijn vader, vorige zomer. Tegelijk vielen ook Pareja en Frutos weg, die voor hem als oudere broers waren. Biglia is op korte tijd een volwassen man geworden. Dat hij straks voor het eerst vader wordt, speelt daar allicht in mee", weet de teammanager.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.