Nieuw kunstgras op Stayen doet bal raar botsen

VRIJDAG, 12 AUGUSTUS 2016, 07:05 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Bij Sint-Truiden hebben ze een nieuwe synthetische grasmat laten aanleggen en de bal lijkt daarop nogal raar te botsen. Op Anderlecht trainden ze de voorbije dagen al twee keer op kunstgras, maar het ene synthetische veld is dus het andere niet. Ook coach Weiler is geen fan van kunstgras. 

"Ik hou niet van kunstgras, zoals de meeste spelers", zegt René Weiler, "We hebben wel technische spelers, maar bij STVV spelen ze dagelijks op dat veld. Maar we moeten het accepteren."

Ook Lokeren-speler Killian Overmeire ging al spelen op het nieuwe veld op Stayen en bevestigd dat de bal rare sprongen maakt: "Dat synthetisch veld is echt bizar. De bal maakt echt gekke botsen doordat er zoveel plastiek in dat veld zit. De bal lijkt meer te glijden dan te rollen bij een zachte pass. Het vorige kunstgras op Stayen was makkelijker. De spelers van STVV zijn er natuurlijk al aan gewoon."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.