Defour vandaag van Al Jazira?

DONDERDAG, 11 AUGUSTUS 2016, 07:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Zowel Burnley als Al Jazira dringen aan voor Steven Defour, maar de Arabieren beschikken over de beste papieren. Als Al Jazira de door Anderlecht gevraagde transfersom in één keer wil betalen, kan de transfer vandaag een feit zijn.

Burnley wil negen miljoen euro betalen en biedt Defour een salaris van 1,8 miljoen euro per jaar. Al Jazira biedt zeven miljoen euro, maar Defour kan daar wel drie miljoen euro per jaar verdienen. Omdat bij een transfer naar Engeland meer geld naar makelaars gaat, is de opbrengst voor Anderlecht bij beide transfers ongeveer gelijk. 

Al Jazira vroeg tot nu toe om de transfersom in schijven te betalen en dat ziet Anderlecht niet zitten. Het Laatste Nieuws vernam na de onderhandelingen van gisteren dat een akkoord dichtbij komt. Als Al Jazira vandaag akkkoord gaat om de zeven miljoen euro in één keer te betalen, kan Defour vandaag al op het vliegtuig naar Abu Dhabi stappen.

Dat Defour Al Jazira boven Burnley verkiest, heeft een financiële reden (het loon), maar ook een sportieve. Na Anderlecht - Kortrijk van zondag sprak Defour uitgebreid met Burnley-coach Sean Dyche. Na dat gesprek had Defour niet het gevoel dat hij zich sportief en privé kan verbeteren. Degradatievoetbal zegt hem niet veel, ook al is het in de Premier League.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.