Weiler: "Veel goede dingen gezien"

MAANDAG, 8 AUGUSTUS 2016, 11:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met een brede glimlach stond René Weiler na de partij tegen Kortrijk de pers te woord. "Als je met 5-1 wint en ziet hoe we speelden, ben uiteraard blij. Net als iedereen die Anderlecht een warm hart toedraagt", vertelde de coach

Nog belangerijker dan de uitslag, was voor Weiler de manier waarop. "We hebben Kortrijk goed onder druk gezet, veel kansen bij elkaar gevoetbald en de bal ging goed en snel rond. Ik zag veel dingen die goed waren", aldus Weiler. "Het vraagt tijd om de nieuwe manier van voetballen in de ploeg te krijgen. Je hebt spelers die er pas zijn en anderen die misschien og vertrekken. Maar vandaag zat het goed."

De nieuwkomers konden Weiler bekoren. "Met een beter gevoel kan je niet beginnen", vertelt hij over de assist en het doelpunt van Teodorczyk. "Lukasz moet nog even wennen, maar dit vergemakkelijkt zijn integratie. Doordat hij een goede voorbereiding afwerkte bij Kiev, zit hij in het goede ritme. Ook Diego Capel was erg gretig."

Ook het middenveld draaide goed. "Tegen Rostov, dat fysiek en technisch sterker was, hadden we het moeilijk. Nu vonden we wel de oplossingen. Het doet me plezier dat de driehoek zo goed werkte. Vooraan vragen we Hanni om gevaarlijk te zijn en dat doet hij. Hij is inderdaad meer een nummer tien, maar ik hou van spelers die van positie wisselen. Ook Chipciu was erg nuttig."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.