Anderlecht spoelt Rostov-kater door met ruime zege

ZONDAG, 7 AUGUSTUS 2016, 20:18 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Na de nederlaag tegen Rostov heeft Anderlecht eigen huis zijn supporters verwend met vijf doelpunten. Nieuwe spits Teodorczyk stond meteen in de basis en bedankte met een assist en een doelpunt. Ook Sofiane Hanni was weer van goudwaarde.

Na de nederlaag tegen Rostov, waar vooral de verdediging bij momenten erg onzeker oogde, vlogen De Maio en N'Sakala naar de bank. Kara en Acheampong namen hun plaats in. Vooraan moest Sylla plaatsruimen voor nieuwkomer Teodorczyk. Anderlecht begon gretig aan de partij, duidelijk van plan om iets recht te zetten. Chipciu kreeg de eerste kans, maar Kaminski redde gevat.

Anderlecht had de partij stevig in handen, maar echt grote kansen voetbalde het niet bij elkaar. Het was schrikken toen aan de overkant Nuytinck een domme tackle deed en de bal op de stip ging. Kagé faalde niet en Anderlecht kon voor een derde keer in evenveel wedstrijden gaan achtervolgen. Gelukkig niet lang. Tien minuten later schotelde Teodorczyk Hanni de gelijkmaker aan: 1-1. Dat was ook de ruststand.

Na de pauze waren de rollen omgekeerd: Hanni met de assist en Teodorczyk met het doelpunt: 2-1. De Pool toonde zich in zijn eerste wedstrijd voor Anderlecht meteen van grote waarde en ook Hanni verteert de overgang naar het Astridpark goed. Twee assists en twee doelpunten in vier matchen: dat zijn tenminste statistieken! Na de 2-1 drukte Anderlecht door en tien minuten later stond het 4-1. Chipciu, een intikker na mistasten van Kaminski, en Defour, na een erg knappe doorsteekbal van Tielemans, waren de doelpuntenmakers.

Kortrijk kon amper iets terugdoen. Teodorczyk kreeg een applausvervanging en in zijn plaats kwam Sylla. Niet veel later mocht ook Capel debuteren. Een kwartier voor tijd vuurde Dendoncker een bom af op het doel van Kaminski. Sylla was goed gevolgd om de 5-1 binnen te tikken, zijn tweede doelpunt van het seizoen. Dendoncker was nog dichtbij de 6-1, maar Kaminski zweefde zijn knal uit de winkelhaak. Het bleef 5-1 en Anderlecht nestelt zich zo mee aan de leiding met het maximum van de punten.

Score: 5-1
Goal(s): 20' Kagé (0-1, pen), 32' Hanni (1-1), 50' Teodorczyk (2-1), 54' Chipciu (3-1), 63' Defour (4-1), 75' Sylla (5-1)

Anderlecht:Roef, Appiah, Kara, Nuytinck, Acheampong, Defour, Dendoncker, Tielemans (78’ Kabasele), Hanni (66’ Capel), Chipciu, Teodorczyk (66’ Sylla)
KV Kortrijk:Kaminski, Métanire, Barbaric, Pavlovic, Joãozinho, Rolland, Kagé (46’ Sarr), Verstraete, De Smet, Papazoglou (69’ Saadi), Ouali (77’ D’Haene)

Geel: /
Rood: /

Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.