Faes: "Vertrouwen getankt voor competitie"

ZONDAG, 7 AUGUSTUS 2016, 20:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Wout Faes mocht als aanvoerder van Anderlecht de Otten Cup in de lucht steken. Bovendien werd hij uitgeroepen tot beste verdediger van het toernooi. "Dat is leuk, maar ik moet hiervoor mijn ploegmaats bedanken", reageert Faes.

"Ik denk dat we een mooie prestatie hebben neergezet door hier te winnen", aldus Faes na de finale. "Wij als spelers, maar ook staf en bestuur, vinden dit een zeer prestigieus toernooi. Dit is de eerste echte challenge om te weten of we klaar zijn voor het nieuwe seizoen. En ik denk wel dat we er klaar voor zijn, getuige onze winst hier. We gaan nu met veel vertrouwen de competitie tegemoet!"

Dat Anderlecht de finale won na strafschoppen, vindt Faes des te mooier. Met Manchester United was de tegenstander niet de eerste de beste. "Je merkt dat het allemaal een niveau hoger is dan we gewend zijn. We krijgen meer weerstand dan normaal en daar worden we alleen maar beter van. Ik ben daarom altijd blij als ik toernooien als deze mag spelen."

Faes werd ook uitgeroepen tot beste verdediger van het toernooi. "Ik denk dat ik hiervoor ook mijn ploeggenoten moet bedanken. Het is een individuele prijs, maar uiteindelijk verdien je die als collectief. Maar het is altijd leuk om een individuele prijs te winnen. Waarom ik deze prijs kreeg? Dat kan ik moeilijk zeggen, maar ik denk dat het leiderschap, dat ik heb getoond, hierin belangrijk is geweest."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.