"Elkaar leren kennen"

ZATERDAG, 6 AUGUSTUS 2016, 11:51 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na een beloftevolle start in Rusland en op Moeskroen, viel Anderlecht vorige woensdag door de mand thuis tegen Rostov. Daar werd duidelijk dat coach René Weiler nog heel wat werk heeft en dat is volgens de Zwitser ook normaal. "Je moet ons de tijd geven", liet Weiler weten. 

"Het is soms te gek voor woorden", zegt Weiler, "Men denkt dat je zomaar acht nieuwkomers direct kan inpassen en dat dat dan ook meteen functioneert, maar zo werkt het niet. Je kan het het beste vergelijken als je een nieuwe relatie begint, dan weet je toch ook niet van dag één dat het gaat klikken. Je moet de tijd nemen om elkaar te leren kennen."

Verdediging

Vooral in de verdediging blijkt dat nog niet alles op punt staat: "Roef is een jonge keeper. Nuytinck en N'Sakala hebben vorig seizoen amper gespeeld en Appiah en De Maio zijn nieuw. Als je dat allemaal naast elkaar legt is het toch logisch dat alles nog niet perfect verloopt."

"Ik weet ook niet hoeveel tijd we gaan nodig hebben om een gesmeerde ploeg te hebben. Dat hangt van mijn kern af, hoeveel tijd ze nodig hebben om een hechte groep te vormen. Laat de mensen toch gewoon werken, ik plak daar geen tijd op. In ieder geval gaan we proberen om tegen Kortrijk beter te doen dan tegen Rostov, daar zijn we blijven op trainen", gaat Weiler verder.

Defour, Kara en Praet

Spelers waar er nog heel wat rond te doen is omwille van een mogelijke transfer zijn Dennis Praet, Steven Defour en Kara Mbodj: "Eerlijk gezegd is er hier teveel over transfers gepraat. Dat is ook niet gunstig om hechte groep te vormen. We moeten nu vooral naar de toekomst kijken."

Gisteren bleek opeens dat Praet toch niet weigerachtig zou staan tegenover nog een seizoen bij paars-wit: "Dennis heeft aangegeven dat hij het niet onmogelijk acht dat hij nog een seizoen bij Anderlecht blijft", geeft de coach toe, "Dat is heel belangrijk voor mij. Ik wil dat een speler zich voor 100% geeft en niet aan andere clubs denkt. Tot nader orde blijft Dennis een speler van Anderlecht."

Ook rond Kara en Defour zijn er transferperikelen, maar ook daar wil Weiler niet over uitweiden: "Net als Dennis zijn Steven en Kara nog altijd een speler van Anderlecht. Steven blijft zich altijd voor de volle honderd procent geven, zowel op als naast het veld, een heel seizoen lang. Maar het is heel belangrijk dat hij nu ingezien heeft dat het publiek hem steunt."

"Ook bij Kara zie je niet dat hij denkt aan onderhandelingen met andere clubs."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.