Opletten voor het Slavia-spitsenduo

VRIJDAG, 5 AUGUSTUS 2016, 13:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Met Slavia Praag ontmoet Anderlecht een traditieclub met een grote naam. Toch moeten we hen niet overschatten: deze Europese campagne is slechts hun eerste in zeven jaar. Waakzaamheid is wel geboden: want vooraan lopen twee echte doelpuntenmachines.

Historie

Opgericht in 1892 is Slavia Praag de oudste voetbalclub van Tsjechië en na stadsgenoot Sparta de meest succesrijkste. Slavia werd veertien keer kampioen van Tsjechoslowakije en drie keer van Tsjechië. De laatste landstitels dateren uit 2008 en 2009. 

Vorig seizoen

Vorig seizoen dwong Slavia voor het eerst sinds de landstitel in 2009 nog eens Europees voetbal af. Het eindigde toen als vijfde met 52 punten uit dertig duels. 

Europees parcours

Om in de laatste voorronde van de Europa League te raken, doorworstelde Slavia met veel moeite de twee vorige voorronde. In de tweede voorronde verloor het eerst met 3-1 bij Levidia Tallinn uit Estland, maar in de terugwedstrijd won het thuis met 2-0. In de derde voorronde ging het Portugese Rio Ave voor de bijl: 0-0 in Praag en 1-1 in Portugal.

Spelersgroep

Sebastian De Maio en Bram Nuytinck zullen tegen Slavia wel sterker moeten verdedigen dan eergisteren tegen Rostov. De 30-jarige aanvaller Milan Skoda scoorde vorig seizoen 14 keer, het seizoen daarvoor zelfs 19 keer. Skoda was er ook bij het op het EK. Hij mocht er twee keer invallen en scoorde tegen Turkije. Naast Skoda loopt de Nederlander Gino van Kessel. Hij is nieuw en vorig seizoen trof hij 17 keer raak voor de Slowaakse kampioen Trencin. Zowel Van Kessel als Skoda scoorden al in deze EL-voorronde



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.