Uitschakeling of charmeoffensief: wat bepaalt toekomst Defour?

DONDERDAG, 4 AUGUSTUS 2016, 08:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Als de wedstrijd tegen Rostov één ding duidelijk maakte, dan is het dat een overgrote meerderheid van de Anderlecht-supporters wél houdt van Steven Defour. Maar de uitschakeling zou hem wel eens richting uitgang kunnen duwen. Premier League-club Burnley deed intussen een bod dat de vraagprijs van Anderlecht erg dicht benadert.

Een spandoek voor de wedstrijd met de boodschap dat 99,9 procent van de Anderlecht-fans houdt van Defour, een davend applaus toen bij de ploegopstelling zijn naam werd afgeroepen, een ovatie van een volle minuut toen de wedstrijd in minuut 16, het rugnummer van Defour was aanbeland, luide aanmoedigingen wanneer hij een hoekschop mocht trappen: de Anderlecht-supporters beseften dat ze Defour moesten tonen dat ze hem wel degelijk in de armen gesloten hebben. 

De vraag is of het zal volstaan om de aanvoerder in Anderlecht te houden. Vooraf klonkt het dat een uitschakeling Defour het laatste duwtje richting uitgang zou kunnen geven en daar moeten we nu voor vrezen. Volgens Het Laatste Nieuws deed Burnley dinsdag een bod dat de vraagprijs van Anderlecht dicht benadert. Paars-wit wil zeven miljoen euro en dat de kopende club alle makelaarskosten betaalt. Paars-wit wil alleszins snel duidelijkheid: een vertrek van Defour zal de rest van de transferzomer mee bepalen.

"Nog niet beslist over toekomst"

Hoe ziet Defour zijn toekomst zelf? "De steun van de fans doet deugd", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Ik ben al veel uitgejouwd, maar nog nooit door mijn eigen supporters. Dit is alles behalve aangenaam. Over mijn toekomst is nog niets beslist. We zullen wel zien. Misschien komt er een bod, misschien blijf ik. Of deze uitschakeling een invloed heeft op mijn toekomst, zal de volgende dagen duidelijk worden."

Over de uitschakeling is Defour duidelijk. "We hebben niet gedaan wat we moesten doen", vertelde hij voor de tv-camera's. "We lieten ons in slaap wiegen. Het is onze eigen fout dat we eruit liggen. We hadden een mooie kans om door te stoten en hebben die laten liggen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.