Anderlecht huurt Poolse aanvaller

MAANDAG, 1 AUGUSTUS 2016, 20:23 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Volgens Poolse media huurt Anderlecht komend seizoen de 25-jaige aanvaller Łukasz Teodorczyk. Hij speelt sinds 2014 bij het Oekraïense Dynamo Kiev. Woensdag wordt Teodorczyk in het Constant Vanden Stock-Stadion verwacht om de wedstrijd tegen Rostov bij te wonen. 

De Pool was lange tijd uit met een blessure, en wordt nu één seizoen uitgeleend aan Anderlecht die een aankoopoptie zou bedongen hebben. Donderdag legt hij zijn medische tests af. 

In het seizoen 2013-2014 scoorde Teodorczyk twintig keer in de Poolse hoogste klasse. Dit leverde hem een transfer naar Dinamo Kiev op, dat vier miljoen euro voor hem betaalde. In zijn eerste jaar bij Dinamo zat Teodorczyk vooral op de bank. In twee basisplaatsen en elf invalbeurten scoorde hij toch vijf keer. Vorig seizoen scoorde hij eveneens vijf keer, toen in vier basisplaatsen en zeven invalbeurten. Van november tot maart stond hij wel aan de kant met een blessure. Teodorczyk verzamelde al zeven caps voor Polen, waarin hij één keer scoorde. Op het EK was hij er niet bij.



anderlecht-online forum