Anderlecht start met moeizame, maar verdiende zege

ZATERDAG, 30 JULI 2016, 21:28 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij Moeskroen werd het 1-2. Invaller Sylla zorgde na de rust voor meer diepgang en het winnende doelpunt.

Zoals aangekondigd had René Weiler enkele wijzigingen doorgevoerd in zijn basiselftal ten opzichte van de wedstrijd dinsdag tegen Rostov. Kara, Sylla en Defour verhuisden naar de bank en in hun plaats speelden Kara, Acheampong en debutant Doumbia. De Maio droeg de aanvoerdersband. Opvallend: Weiler begon zonder echte spits aan de partij.

Vanaf de eerste minuut trok Anderlecht het laken naar zich toe, maar het vond zelden een opening in de stevige organisatie van Moeskroen. Daarvoor zat er te weinig diepgang in het spel. Hanni en Chipciu kregen kansjes, maar de Moeskroen-doelman kende hier weinig moeite mee. Bij een zeldzame tegenaanval was het wel raak. Markovic troefde N'Sakala af en liet Roef kansloos: 1-0. Anderlecht kon niet reageren en ging met een achterstand de rust in.

Tien minuten na de pauze wisselde Weiler verdediger N'Sakala voor aanvaller Sylla. Dit leverde meer diepgang op en ook resultaat. Chipciu stuurde Acheampong diep en de Ghanees hing de bordjes in evenwicht: 1-1. Amper drie minuten later stond het al 1-2. Na een mooie aanval bediende Hanni Sylla en die miste niet. Een verdiende voorsprong voor Anderlecht. Defour en Sylla kregen nog kansen op de 1-3, maar die viel niet meer.