Jacobs maakt zich zorgen over verdediging

WOENSDAG, 15 APRIL 2009, 13:42 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Trainer Ariël Jacobs maakt zich zorgen over het verdedigende compartiment van zijn selectie. "Kwantitatief en kwalitatief nijpt het daar", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine van vandaag.


"Vorig seizoen deed de club Pareja weg en dat hebben we met veel geluk zonder kleerscheuren doorstaan. Later is er dan Bernardez bijgekomen. Op training speel ik soms noodgedwongen met Chatelle of Legear als rechtsachter. Hetzelfde centraal. We zitten te krap in de verdedigers", aldus de coach.

Jacobs beschikt momenteel over zeven verdedigers, maar Rnic gaat straks zeker weg en Anderlecht houdt ook ernstig rekening met het vertrek van Juhasz. Zonder die twee blijven er nog maar vijf verdedigers over. Anderlecht is dan ook van plan om een nieuwe rechtsback en twee centrumverdedigers aan te trekken.

Onlangs deed paars-wit ook al een bod op Nana Asare, de linksachter van KV Mechelen. "In een goed uitgebalanceerde kern is het misschien niet te veel hem erbij te hebben, hij heeft zeker het profiel voor Anderlecht, maar ik vind dat er andere prioriteiten zijn", zegt Jacobs. "Ik geef dat ook aan intern, maar het is de club die de transfers doet."

Over namen spreekt Jacobs zich niet uit. "Het is veel te vroeg nog om nu al te zeggen voor welke spelers we gaan. Tijdens de tv-uitzending van Belgie-Bosnie hoorde ik zeggen dat Anderlecht achter Spahic aanzit. Tja, waarschijnlijk is dat één van de 100.000 mails of faxen die hier per jaar binnenkomen."

"Als dit iets leert, dan is het dat de club haar les heeft geleerd uit het geval-Bulykin. Frutos viel geblesseerd uit en plots was de vraag: wie nu? Zo werd het iemand die af en toe vijf minuten mocht meedoen bij Leverkusen. Als er nu iemand weggaat, zal Anderlecht veel beter voorbereid zijn."

Bron: Sport/Voetbalmagazine



anderlecht-online forum