Anderlecht verslaat derdeklasser met 1-4

DINSDAG, 14 APRIL 2009, 21:45 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft de oefenwedstrijd tegen derdeklasser Rupel Boom gewonnen met 1-4. Matias Suarez scoorde tweemaal in het Parkstadion. Iakovenko en Reynaldo zorgden voor de andere treffers.

Twee dagen na de topper tegen Club Brugge gaf coach Jacobs speelkansen aan negen a-kernspelers die zondag niet in actie kwamen. Anderlecht startte sterk en nog voor het kwartier stond het 0-2. Telkens lag een goede actie van Legaer op rechts aan de basis. Na een misverstand achteraan kon Rupel Boom tegenscoren, maar nog voor de rust zorgde Suarez, opnieuw op voorzet van Legaer, weer voor een verschil van twee doelpunten.

Ook na de rust had Anderlecht de match stevig in handen en op het uur werd uitblinker Legaer vervangen door Reynaldo. Ook de Braziliaan liet zich met enkele mooie acties opmerken. Vijf minuten voor tijd maakte hij er 1-4 van, nadat een schot van Lukaku eerst nog gered werd. Een ruime overwinning voor Anderlecht dus en enkele jongens lieten zien klaar te zijn wanneer Jacobs hen nodig zou hebben.

Score: 1-4
Doelpunten: 4' Iakovenko (0-1), 12' Suarez (0-2), 26' Carlier (1-2), 36' Suarez (1-3), 85' Reynaldo (1-4)

Anderlecht: Cordier, Rnic, Diandy, Kruiswijk, Sare, Kage, Vlcek (81' Lukaku), Legear (60' Reynaldo), Suarez (68' Mukendi), Losada (86' Degreef) en Iakovenko (88' Dandois-Devos)