RSCA wint topper en komt naast Standard

MAANDAG, 13 APRIL 2009, 00:26 - Skyhawk

Anderlecht klopte Brugge vanavond met het kleinste verschil. Boussoufa scoorde de enige goal van de partij in een uitstekende eerste helft. Paars-wit vergat echter de score aan te dikken en zo bleef het spannend tot op het einde.

De partij kende een felle start met twee gele kaarten, voor Van Damme en Geraerts, in de eerste twee minuten. Het tempo lag hoog en Anderlecht toonde zich de betere ploeg. De kansen stapelden zich op en uiteindelijk was het Boussoufa die paars-wit vanuit een scherpe hoek op 1-0 zette.

Club kwam nauwelijks in het spel voor. Schollen moest voor rust slecht één keer aan de bak, na een indraaiende vrije trap van Kruska. Paars-wit ging dan ook ruim verdiend de rust in en had het aan zichzelf te danken dat de match halfweg nog niet gespeeld was.

Na de rust ging het tempo naar omlaag en konden de bezoekers meevoetballen. Tot echt uitgespeelde kansen kwam het echter niet. Eén keer moest Schollen wel uitpakken met een supersave op een kopslag van Sonck.

Anderlecht controleerde en kreeg nog een paar goede kansen via onder meer De Sutter en Wasilewski, maar de voorsprong bleef krap. In de extra tijd kwam Sonck alsnog dicht bij de gelijkmaker, maar hij moest te ver uitwijken en Schollen stond goed opgesteld.

Doelpunt: 23' Boussoufa 1-0

Anderlecht: Schollen, Wasilewski, Juhasz, Deschacht, Van Damme, Biglia, Polak, Gillet, Chatelle (65' Legear), Boussoufa (88' Jakovenko), De Sutter
Club Brugge: Stijnen, Geraerts, Alcaraz, Simaeys, Klukowski, Dirar (78'Dahmane), Kruska (78' Van Heerden), Odjidja, Daerden (46' Blondel), Sonck, Akpala