Van Holsbeeck: "We moeten Club verslaan"

VRIJDAG, 10 APRIL 2009, 10:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Zondagavond ontvangt Anderlecht Club Brugge. Met het oog op de titel is een overwinning een must, vindt ook Herman Van Holsbeeck. "We moeten absoluut winnen. Als wij daarna Westerlo kunnen verslaan, doen wij mee tot het einde."


"We hebben evenveel punten als Standard en dus is elke match er eigenlijk een op leven en dood", zegt Van Holsbeeck aan Sporza. "Wil je kampioen worden, mag je niet veel meer laten liggen. Standard heeft nu een makkelijker programma, maar in de laatste drie weken is dat anders."

Enkele weken geleden klopte Anderlecht in eigen huis Standard met 4-2. Paarswit kwam toen vier punten voor en leek gelanceerd. "De week erna lieten we het echter weer afweten en dat was een serieuze ontgoocheling", aldus Van Holsbeeck. Volgens hem heeft de mentaliteit van de groep hier voor een deel mee te maken. "Het zijn goeie jongens, maar misschien missen we spelers met leiderscapaciteiten, zoals Steven Defour bij Standard. Misschien moeten we daar in de toekomst iets aan doen."

Winst tegen Club kan een stevige boost betekenen om de laatste rechte lijn naar de landstitel in te zetten. Na de tweede plaats van vorig jaar snakt heel Anderlecht immers naar de oppergaai. "Zonder titel is ons seizoen mislukt. Wij haten de tweede plaats. Want het gaat ook om heel veel geld."



anderlecht-online forum