RSC Anderlecht - GBA: 2-0

ZONDAG, 22 MAART 2009, 09:56 - El_principito05

Anderlecht heeft Germinal Beerschot thuis verslagen met 2-0 na een matige wedstrijd. Zo maakt Anderlecht een einde aan de 10 matchen zonder nederlaag van GBA. Wasilewski en Suàrez zorgden voor de doelpunten.

GBA begon sterk aan de wedstrijd, na vijf sterke minuten kon het de kansen al niet meer op één hand tellen. Haroun twee keer net naast en Bart Goor op de paal was het resultaat van een zwak begin van Anderlecht.

Pas na het halfuur kreeg Anderlecht eindelijk rechte lijn in zijn spel en creëerde het enkele grote kansen via Biglia, Losada en Vlcek. Losada met een heerlijke trap vanuit stand op de paal, Vlcek miste de rebound compleet.

Zelfde scenario net na de rust, alweer een sterk GBA met bedrijvige Bart Goor, die heel de verdediging op een hoopje speelde en net naast tikte.

Op het uur kwam Anderlecht dan toch verrassend op voorsprong. GBA krijgt de bal niet weg en Wasilwewski kan de bal frommelig tegen de netten plaatsen.

Ook na die voorsprong van Anderlecht bleef GBA gevaarlijk met Haroun, die net te klein was om ene voorzet van Goor binnen te koppen, en Van Dooren.

Op de counter besliste Suàrez de wedstrijd bijzonder gevleid.