Anderlecht verliest met 2-1 van Mechelen

VRIJDAG, 13 MAART 2009, 22:32 - Michaël

Mechelen is altijd al een moeilijk tegenstander geweest voor Anderlecht. Ook deze avond was dat niet anders want paars-wit keerde huiswaarts met nul punten. De Brusselaars verloren de wedstrijd van de Maneblussers met 2-1.

Jelle Van Damme was hersteld van zijn blessure (enkel) en werd door Jacobs in de selectie opgenomen. Kruiswijk moest zich tevreden stellen met een plaats op de bank. Wasilewski moest wegens schorsing toekijken vanuit de tribune.

Anderlecht beleefde weer een moeilijk avond. Geen enkele opening, geen enkele doelkans kon paars-wit afdwingen in de eerste helft. Net voor rust kwam Anderlecht met tien te staan. Rnic werd met rood van het veld gestuurd nadat hij vol in ging op Asare. Gelukkig kon Asare nog omhoog springen. De wedstrijd werd grimmiger en beide ploegen speelden het smerig. Eén van de weinige kansen voor paars-wit kwam er via De Sutter maar die kopte tegen de kruising.

De tweede helft begon zonder Legear. Iakovenko kwam in zijn plaats het veld op. De tweede helft begon trouwens heel slecht voor Anderlecht want na amper 2 minuten stond de 1-0 op het scorebord. In de 57ste minuut liet Iakovenko de kans op de gelijkmaker liggen door de bal veel te hard over Biebauw te lobben. Waar Anderlecht niet in slaagde, lukte Mechelen wel. Met een pracht van een doelpunt zette Rossini de thuisploeg op een comfortabele voorsprong: 2-0. In het slotkwartier kon De Sutter toch de aansluitingstreffer scoren: 2-1.

Volgende week zaterdag ontvangt Anderlecht thuis Germinal Beerschot.