Anderlecht blijft aan de leiding

ZATERDAG, 7 MAART 2009, 22:04 - Michaël

Paars-wit ontving vandaag Zulte Waregem. Bij winst sprongen de Brusselaars over Standard naar de eerste plek. Winnen deden ze met 2-0 dankzij doelpunten van De Sutter en Wasilewski.

Desondanks Polak gisteren last had van buikgriep stond hij toch in de basis. Verrassend was wel dat Iakovenko in de ploeg stond, Legear moest zich tevreden stellen met een plaats op de bank.

Anderlecht kwam al na 6 minuten op voorsprong De Sutter. De spits tikte de voorzet van Boussoufa mooi binnen: 1-0. Paars-wit wat duidelijk de baas in het uitverkochte Astridpark. In de 20ste minuut trapte Boussoufa de 2-0 binnen maar werd terecht afgevlagd wegens buitenspel. Langs moest het publiek niet wachten tot er weer een doelpunt viel want amper zes minuten later stond de 2-0 nu wel op het scorebord. Biglia met de vrije trap en Wasilewski die maar binnen moest koppen: 2-0. Kort voor rust kwam Anderlecht wel goed weg doordat Kruiswijk de bal voor de lijn kon wegwerken.

De tweede helft begon zonder vervangingen. Ook nu bleef paars-wit de beter op het veld en kwam Zulte Waregem niet aan zet. De 3-0 hing al enkele keren in de lucht: eerst Gillet en later De Sutter, hij miste zelfs 2 keer. Zulte probeerde maar kon Anderlecht geen pijn doen. De tegenstander verliest voor het eerst in zeven wedstrijden.

Volgende week trekt Anderkecht richting Mechelen. De Maneblussers spelen hun wedstrijd van de 25ste speeldag pas op zondag, dit tegen Westerlo.