Anderlecht wint spektakelstuk met 4-2

ZONDAG, 22 FEBRUARI 2009, 22:31 - Michaël

Spannend, spectaculair en veel doelpunten, Anderlecht – Standard was een echte ouderwetse topper. Twee keer kwam Anderlecht op achterstand maar in de tweede helft walste paars-wit over de tegenstander. Eindstand 4-2

Jacobs moest het stellen zonder de geschorste Sare. Biglia en Polak werden na de opwarming speelklaar bevonden. Ook Boussoufa, Gillet en De Sutter stonden in de basis.

Beide teams begonnen met een hoog tempo aan de wedstrijd en dat resulteerde voor Standard al snel in een doepunt. Juhasz liet de bal gaan voor Schollen maar Dalmat was sneller: 0-1. Paars-wit had het helemaal niet makkelijk tegen de tweede van het klassement. Pas na een half uur spelen kwam Anderlecht beter in de wedstrijd. Vlak voor rust scoorde Boussoufa met een vrije trap dan de gelijkmaker: 1-1.

De twee helft begon al snel met een opdoffer voor Anderlecht want Standard kon al vier minuten de 1-2 op het scorebord zetten. Deze keer was het Kruiswijk die de bal niet weg kreeg waardoor Mbokani simpel kon binnen tikken. Gelukkig voor Anderlecht was Boussoufa vandaag in vorm want hij was het die het leer voor de tweede maal deze avond in de netten van Standard werkte: 2-2. Het zat paars-wit mee want niet veel later kregen ze een penalty toegewezen na een fout van Mulemo op Gillet. Wasilewski nam zijn verantwoordelijkheid en trapte de bal voorbij Espinoza: 3-2. Toen ging het heel snel want amper enkele minuten later stond het al 4-2 , dit maal was het De Sutter die met de eer mocht gaan lopen.

Standard gaf zich nadien gewonnen zodat het bij een 4-2 eindstand bleef. Volgende week, 28 februari, trekt Anderlecht richting Moeskroen. Dankzij deze overwinning heeft Anderlecht 4 punten voorsprong op achtervolger Standard en 12 punten op Club Brugge.

Score: 4-2
Goal(s): 9' Dalmat 0-1, 45' Boussoufa 1-1, 49' Mbokani 1-2, 60' Boussoufa 2-2, 68' Wasilewski 3-2 (pen), 75' De Sutter 4-2

Anderlecht:Schollen, Wasilewski, Juhasz, Kruiswijk, Deschacht, Biglia, Polak, Gillet (91' Chatelle) , Boussoufa (88' Losada), Legear (78' Iakovenko), De Sutter
Standard:Espinoza, Marcos, Onyewu, Sarr, Mulemo, Dalmat, Mangala (76' Benteke), Witsel (83' Nicaise), De Camargo (83' Carcela-Gonzalez), Jovanovic, Mbokani

Geel: 10' Jovanovic, 30' Camozzato, 42' De Sutter, 66' Wasilewski

Scheidsrechter: Paul Allaerts
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion