Anderlecht wint zuinig met 0-1 van Charleroi

ZONDAG, 15 FEBRUARI 2009, 20:01 - Michaël

Deze avond trok Anderlecht naar het Stade du Pays de Charleroi met maar één doel voor ogen: winnen om zo in de buurt van Standard te blijven. Winnen deed paars-wit, al was het maar zuinig: 0-1.

Jacobs moest het stellen zonder de geschorste Losada. Ook was er geen Polak op het veld te bespeuren. Hij raakte in een interland met Tsjechië geblesseerd waardoor Saré in de ploeg komt. Wasilewski raakte speelklaar.

De eerste helft was maar magertjes te noemen, dit zowel bij de thuisploeg als bij de bezoekers. Paars-wit scoorde wel, maar Juhasz zag zijn doelpunt afgekeurd omwille van een duwfout.

Al vroeg in de tweede helft kwam Anderlecht op voorsprong dankzij Juhasz die deze keer zijn doelpunt niet afgekeurd zag worden. Eindelijk moesten ze eens geen achterstand inhalen, nu moesten ze deze voorsprong proberen te verdedigen. Charleroi kwam beetje bij beetje beter in de wedstrijd maar tot scoren kwamen de Zebra's niet. Iakovenko kwam in de slotminuten nog heel dicht bij scoren maar legde de bal onbegrijpelijk een meter naast de goal.

Woensdag trekt Anderlecht naar Gent, aftrap voorzien om 20.30. Zondag ontvangt paars-wit Standard.