Sterk Anderlecht klopt AA Gent met 2-0

ZONDAG, 1 MEI 2016, 16:28 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zondagnamiddag met 2-0 gewonnen van AA Gent. Paars-wit was duidellijk de betere ploeg, maar had wel een buitenspeldoelpunt van Kara nodig om op voorsprong te komen. Anderlecht komt zo op een half punt van Club Brugge, dat straks Racing Genk ontvangt.

Gent begon het best aan de wedstrijd en monopoliseerde de bal, terwijl Anderlecht wat achterover leunde. Toch waren de grootste kansen voor de thuisploeg, via Dennis Praet en Steven Defour. Na 38 minuten was het dan toch raak. Kara frommelde vanuit buitenspel een vrije trap van Alexander Büttner tegen de touwen.

Wie dacht dat Gent furieus uit de kleedkamer zou komen, kwam bedrogen uit. Gent creëerde weinig en Anderlecht bleef de betere ploeg. De ingevallen Filip Djuricic trapte nog op de paal, maar in minuut 87 volgde de verlossing via Frank Acheampong.

Anderlecht staat zo op na het drama van Schiervelde en houdt de druk op Club Brugge hoog. Gent lijkt uitgeteld voor de titel.