Domme strafschopfout kost Anderlecht leidersplaats

DONDERDAG, 21 APRIL 2016, 22:24 - Garrincha

WEDSTRIJDEN In een slappe pot voetbal hebben AA Gent en Anderlecht 1-1 gelijk gespeeld. Door dit punt komt Anderlecht naast Club Brugge aan de leiding. Gent volgt op drie punten.

Gent begon aan de partij zonder Boussoufa, die in laatste instantie uitviel met een blessure. De eerste helft was een mager beestje. Gent had meer balbezit, maar kansen vielen er amper te noteren. Proto redde een vluchtschot van Saief en aan de overkant probeerde Praet het tevergeefs. De 0-0 bij de rust was niet meer dan logisch.

De tweede helft begon met een grote kans voor Gent. Milicevic kon aan de tweede paal vrij inkoppen, maar hij raakte de lat. Iets voorbij het uur kwam Anderlecht op voorsprong. Na een (onterechte) hoekschop kopte Kara richting doel, Sels redde, maar Nuytinck trapte de rebound in doel: 0-1. Paars-wit leek op weg om de ideale hold-up te plegen en over Club Brugge naar de leidersplaats te wippen.

Maar helaas, lang kon het niet genieten van deze voorsprong. Amper vijf minuutjes later beging Acheampong, die een povere wedstrijd speelde, eer oerdomme strafschopfout op Matton. Saief nam het geschenk met beide handen aan: 1-1. Daar bleef het bij. Een uitwedstrijd bij de uittredende kampioen gelijk spelen is niet slecht, maar er zat meer in. Door dit punt komt Anderlecht wel mee aan de leiding.