"Hij zal willen bewijzen dat hij Anderlecht naar de titel kan leiden"

WOENSDAG, 30 MAART 2016, 16:22 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Bij Anderlecht volstaat het niet om enkel je truitje nat te maken. Steven Defour is zich daar bewust van. Hij kreeg van het bestuur een dubbele missie, de jeugd ondersteunen en de titel binnen halen. Maar voor het tweede opeenvolgde jaar lijkt dat mission impossible.

Jacques Defour, vader van Steven, heeft er alvast een goed gevoel bij: "Ik ken mijn zoon, hij zal zich aan iedereen willen bewijzen tijdens de play-offs. Hij zal willen laten zien dat hij Anderlecht wél naar de titel kan leiden."

Teveel

Volgens Paul Stefani, makelaar van Defour, wil Steven dan weer teveel doen: "Ik heb hem al vaak gewaarschuwd: 'Steven, je bent geen gewone speler. Je hebt het beste contract bij Anderlecht en je moet dan ook de beste zijn, elke week opnieuw.' Maar volgens mij gaat hij te ver. Hij wil het spel verdelen, ballen recupereren én scoren. Hij kan moeilijk overal tegelijk zijn. Ik begrijp hem wel, alle ogen zijn op hem gericht. Hij neemt alle druk op zich en kan zich geen mindere match veroorloven, hij moet altijd top zijn. Dat is niet altijd even leuk, maar hij was voorbereid op zo situaties."


EK

Defour heeft nog een extra reden om zich te onderscheiden tijdens de komende tien wedstrijden: Als hij Anderlecht de titel bezorgd, maakt hij misschien nog kans om in de selectie van Marc Wilmots te geraken voor het EK.

"Hij is de Rode Duivels nog niet vergeten", zegt Jacques Defour, "Je merkt aan alles dat hij houdt van de nationale ploeg. Hij heeft ook niet de pretentie om te zeggen: 'Ik hoor bij de Rode Duivels te spelen'. Maar hij zou wel héél graag bij de selectie horen. Hij zei het mij onlangs nog: 'Papa, ik kan niet meer doen dan mijn best. Als ze mij dan nog niet oproepen, dan is het maar zo.' "

Er is geen enkele speler die momenteel meer invloed heeft op het spel van Anderlecht dan Steven Defour. Als het bij Defour niet loopt dan stokt de hele ploeg. "Hij neemt het spel echt in handen en ik overdrijf niet", zegt Stefani, "Steven heeft het inzicht om de bal op het goede moment te vragen. Als hij iemand in zijn rug voelt, zal hij de bal niet vragen. Hij laat anderen beter spelen en dat is al een kwaliteit op zich."
 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.