Hasi: "Mijn spelers zijn gemotiveerd"

WOENSDAG, 30 MAART 2016, 11:53 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Sportjournalist Peter Vandenbempt ging op bezoek bij Besnik Hasi voor de aanvang van de play-offs. De coach van paars-wit is er gerust in: "Mijn spelers zullen er staan in de play-offs. Nu zijn er alleen nog topmatchen."

Voor de interlandbreak had Anderlecht er een woelige week opzitten maar de rust in teruggekeerd in de groep volgens de coach: "De druk die we toen voelden, was normaal. Je weet als trainer dat 1 op 9 onvoldoende is voor Anderlecht."

"De 3-3 tegen Standard kon op begrip rekenen van de supporters, de spelers hebben toen in de tweede helft alles gegeven en we hadden er net de Europese wedstrijd tegen Olympiakos opzitten. Het zijn de "kleine tegenstanders" die ons pijn gedaan hebben, dat geef ik eerlijk toe. Maar ik heb altijd geprobeerd om de druk op mijn spelers te beperken. Wat vrij goed gelukt is. Al was er tegen Kortijk wel druk, maar mijn ploeg is daar heel goed mee omgegaan. Ze hebben toen een stap in de goede richting gezet", aldus Hasi.

Ontslag

"Ik heb geen enkel moment met een eventueel ontslag in mijn hoofd gezeten. Ik ben blijven werken, zoals ik altijd doe. Indien het bestuur mij wil ontslaan, zullen ze dat sowieso doen. Mijn lot ligt in hun handen", zegt de coach over de geruchten die er geweest zijn over zijn ontslag. "Anderlecht is mijn club, al gedurende 14 jaar. Ik heb hier al heel veel gegeven en heel veel meegemaakt. De dag dat ik hier vertrek, moeten of niet, zal een heel moeilijke dag zijn."

Motivatie

De spelers van Anderlecht krijgen de laatste tijd vaak te horen dat ze zich enkel willen tonen in "grote" wedstrijden: "Dat kan", is Hasi eerlijk, "Met een transfer in het hoofd zitten is niet goed, maar je kan het niet tegen houden. Vooral de makelaars en de entourage van een speler hebben daar een grote verantwoordelijkheid in. Als club kan je alleen maar proberen om de spelers te motiveren voor élke wedstrijd, maar ja. Nu zijn er alleen maar topmatchen. Ik denk dat dat wel een extra motivatie is voor de spelers", is de coach optimistisch.

Titel

"Voor Anderlecht is er maar één ding belangrijk en dat is de titel. Vorig jaar is het niet gelukt, dus dit jaar moet het, er zijn geen andere opties", aldus Hasi. "Mijn toekomst zal besproken worden na de competitie, ik heb nog een contract en ik ben hier graag. Maar een trainer bij Anderlecht dat twee jaar na elkaar geen titel pakt, dat is nefast voor zijn toekomst", is Hasi eerlijk, "Wij staan voor een grote uitdaging, maar als we top zijn, zijn we beter dan het beste Club Brugge en het beste Gent."





anderlecht-online forum