Meer stewards en sweeping van stadion

ZATERDAG, 26 MAART 2016, 08:54 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - ANDERE De Pro League hield afgelopen vrijdag, 25 maart, een uitzonderlijke vergadering met alle betrokken diensten omtrent de veiligheid tijdens de play-offs. "We willen zonder extra druk te leggen op de politiediensten ervoor zorgen dat de wedstrijden van de play-offs kunnen doorgaan", zei Ludwig Sneyers, CEO van de Pro League.

Na de vergadering werd volgende persmededeling vrijgegeven: 
"Tijdens deze vergadering werd unaniem de steun uitgesproken voor het verderzetten van het dagelijkse leven en dus het plaatsvinden van de wedstrijden van de Pro League. Daarom besloten alle aanwezige partijen over te gaan tot het bestendigen en consequent uitvoeren van reeds bestaande maatregelen en het invoeren van nieuwe maatregelen."

Bestaande maatregelen versterken

Rugzakken, handtassen, vuurwerk of voetzoekers blijven taboe. De eersteklassers voorzien ook geen lockers om je bezittingen in op te bergen. Het blijft dus aangeraden om tijdig naar het stadion te vertrekken want er zullen grondige fouilles gebeuren aan de ingang. 
Bovenop deze al bestaande maatregelen, moeten de eersteklassers het aantal stewards verdubbelen. Voor dat de supporters aankomen in het stadion moet er een grondige sweeping gebeuren. 

De Pro League besliste woensdag op zijn raad van bestuur dat clubs tickets ontzegd kunnen worden voor uitwedstrijden als er zich toch incidenten zouden hebben voorgedaan. In dat kader wordt gevraagd om opgelegde stadionverboden effectief toe te passen.

Meer stewards, meer veiligheid

"Het aantal agenten in en rond de stadions blijft behouden", verduidelijkt Sneyers, "Maar door meer stewards in te zetten verhogen we de veiligheid en ze kunnen het werk van de politie verlichten. Er zullen zeker genoeg stewards zijn, er kunnen er ook uitgeleend worden van andere clubs."

De Pro League neemt de veiligheid van supporters, spelers en andere betrokkenen tijdens de wedstrijden als topprioriteit. "Daarom willen we het statuut van stewards aanpassen, zodat we ook in de toekomst het politiewerk kunnen blijven verlichten en het veiligheidsgevoel kunnen verhogen", aldus nog Sneyers. 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.