Proto: "Het doel blijft de titel"

DINSDAG, 22 MAART 2016, 08:32 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Maandagavond stond het jaarlijks supportersdiner op de agenda van de Waalse supportersclub "Sambre et Meuse". Silvio Proto was er te gast en sprak zich tegenover de micro's van RTBF uit over de aankomende play-offs.

"We hebben een mooie Europese campagne achter de rug", begint de doelman, "Maar ons doel blijft om kampioen te worden. Er is dus wel wat druk ja, maar ik ben nu al tien jaar bij Anderlecht, ik weet ondertussen hoe ik met die druk moet omgaan. Verschillende ploegen gaan voor de titel, maar de meeste druk ligt bij Brugge en bij ons. Je mag ook Gent niet vergeten die er een heel mooi Europees parcours heeft opzitten."

De kapitein van paars-wit blikte ook terug op de laatste wedstrijd tegen KV Kortrijk. Anderlecht sloot de reguliere competitie af met een 3-0 overwinning. Een heel belangrijke overwinning net voor de start van de play-offs, maar ook belangrijke punten voor Besnik Hasi, die al een tijdje onder druk wordt gezet door sommige media en supporters van Anderlecht. Na die wedstrijd verklaarde Proto dat hij "één van de belangrijkste wedstrijden uit zijn carrière had gespeeld". Hij doelde daarmee op Besnik Hasi.

"We waren er ons van bewust dat er een zware verantwoordelijkheid op onze schouders rustte. De coach deed al zijn uiterste best, hij probeerde elke wedstrijd weer om de beste ploeg op het veld te zetten. Nu was het aan die ploeg, om het maximum te geven voor de coach. Na bepaalde wedstrijden waren we enorm teleurgesteld over onze prestaties. De coach was niet het grote probleem bij Anderlecht, het zou mij dan ook pijn aan het hart gedaan hebben indien hij moest vertrekken", aldus Proto.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.