Jeugdploegen pakken vijf op zes tegen Kortrijk

DINSDAG, 22 MAART 2016, 07:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD De jeugdploegen namen het dit weekend op tegen Kortrijk. Vijf van de zes wedstrijden werden gewonnen. Enkel de U16 gingen onderuit. De U13 zijn al kampioen en ook de U14, U15 en U17 blijven op schema door Kortrijk te verslaan.

Uitslagen

U19 : Anderlecht - Kortrijk : 4 - 1
U17 : Anderlecht - Kortrijk : 2 - 1
U16 : Kortrijk - Anderlecht : 3 - 1
U15 : Kortrijk - Anderlecht : 0 - 8
U14 : Anderlecht - Kortrijk : 5 - 0
U13 : Anderlecht - Kortrijk : 6 - 0

U19 : Anderlecht - Kortrijk : 4 - 1

De U19 hebben niet veel meer te winnen dit seizoen, maar tegen Kortrijk bevestigden ze hun goed seizoenseinde. Clément Petit (foto) scoorde twee keer en dikte zijn seizoenstotaal aan tot 17 doelpunten. Kobe Cools (strafschop) en Maxime Janssens scoorden de twee andere doelpunten. De U19 staan momenteel zesde.

Anderlecht begon met: D'Alberto, Denayer, Cools, Van der Heyden, Glécio, Silinou, Abaz, De Jonge, Petit, Janssens, Dedoncker
Invallers: Schoukens, Nostlinger, Francotte, Van der Goten

U17 : Anderlecht - Kortrijk : 2 - 1

Van de zes internationals bij de U17 begonnen enkel Delcroix en Ndayishimiye aan de partij. Foulon viel in vijf minuten voor tijd, Bornauw bleef op de bank en Svilar en Corryn kregen rust. Hierdoor keerde Christian Da Silva Katalay terug in de basis na een blessure en kon de Canadees Zorhan Bassong debuteren. Na anderhalf jaar zijn diens documenten eindelijk in orde.

Op een zwaar veld dat goed combinatievoetbal moeilijk maakte, kwam Kortrijk op voorsprong. Arno Van Keilegom en aanvoerder Hannes Delcroix zetten nog voor de rust de 2-1 eindstand op het bord. De Kortrijkse doelman verhinderde dat de score hoger opliep. Door deze overwinning blijven de U17 aan de leiding. Ze tellen vijf punten voorsprong op Standard en hebben een wedstrijd minder gespeeld.

Anderlecht begon met: Marenko, El Kababri, Da Silva, Delcroix, Bassong, Loua, Saelemaekers, Sambi Lokongo, Ndayishimiye, Van Keilegom
Invallers: Tinelli, Selahi, Foulon
Bleef op de bank: Bornauw



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.