Analyse: Flankaanvallers

MAANDAG, 21 MAART 2016, 18:46 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Nu de play-offs voor de deur staan en we ons stilaan een beeld kunnen vormen van de nieuwkomers in januari, vonden wij het tijd om onze kern eens positie per positie door te lichten. Vandaag: de flankaanvallers.
 


Frank Acheampong is niet meer weg te denken uit de paars-witte elf, waardoor de concurrentie op de rechtsbuiten wel erg groot wordt.  

Matias Suarez is door blessurezorgen een eeuwig vraagteken, maar speelt altijd als hij in de buurt komt van zijn beste vorm. Dennis Praet (centraal gebarricadeerd door Filip Djuricic) zal met het oog op een transfer deze zomer echter ook niet al te vaak op de bank zitten.

Concreet betekent dit dat er van het kwartet Acheampong – Suarez – Praet – Djuricic iemand naast de basis zal vallen. Gezien het belang dat Besnik Hasi hecht aan defensieve discipline, dreigt dit Suarez te worden.

Verder brengt Dodi Lukebakio altijd iets extra en hebben we nog niet de helft van de kwaliteiten van Trezeguetgezien. Ibrahima Conté leek veroordeeld tot de tribune, maar trainde de afgelopen weken erg gretig en viel sterk in tegen Shaktar Donetsk. 

Ten slotte is er nog Imoh Ezekiel. Niemand die er aan twijfelt dat hij veel kwaliteiten heeft, maar op de rechterflank komt hij niet tot zijn recht. Toch weigeren we de Nigeriaan af te schrijven. De combinatie Acheampong - Ezekiel op de flanken heeft zeker ook nadelen, maar snelheid kan een dodelijk wapen zijn als de creativiteit uitblijft. 

Wie zouden jullie op de flanken posteren? Laat het ons weten onder dit artikel.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.