Voorbeschouwing: Anderlecht - Shakhtar Donetsk

DONDERDAG, 17 MAART 2016, 12:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Vanavond om 21.05 uur strijden Anderlecht en Shakhtar Donetsk voor een plaats in de kwartfinale van de Europa League. Paars-wit moet een 3-1-achterstand ophalen en Besnik Hasi lijkt hiervoor een verrassend plan klaar te hebben.

Volgens Het Laatste Nieuws zou de Anderlecht-coach zijn manschappen straks in een 3-5-2-formatie het veld opsturen. Kara, Deschacht en Nuytinck (die de zieke Büttner vervangt) worden de verdedigers, Najar en Acheampong moeten de flanken voor hun rekening nemen en voorin krijgt Okaka de steun van Imoh Ezekiel. Bij balverlies wordt de 3-5-2 een 4-3-3 met Najar als rechtsback en Acheampong en Ezekiel die de opkomende flanken van Shakhtar moeten afstoppen.

Het is niet de eerste keer dat Hasi dit plannetje zou uitvoeren. Ook in de tweede helft van de eerste wedstrijd na de winterstop op Gent deed hij dit al. Na een dramatische eerste helft, liep het toen een stuk beter.

Bij Shakhtar keert Stepanenko terug uit schorsing en is Taison hersteld van de blessure die hem vorige week dwong om binnen te blijven na de rust.

Aftrap: 21u5
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadion
Scheidsrechter: Antonio Mateu Lahoz (Spa)

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Proto, Najar, Kara, Nuytinck, Deschacht, Badji, Defour, Praet, Acheampong, Ezekiel, Okaka
Invallers: Roef, Heylen, Tielemans, Conté, Djuricic, Lukebakio, Trézéguet, Sylla

Geblesseerd: Büttner (?), Dendoncker, Leya Iseka, Obradovic
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Badji, Kara, N’Sakala, Praet

: : : SHAKHTAR DONETSK : : :

Mogelijke opstelling: Pyatov, Srna, Kucher, Rakitskiy, Ismaily, Malyshev, Stepanenko, Kovalenko, Marlos, Ferreyra, Taison
Invallers: Kanibolotskiy, Kryvtsov, Ordets, Wellington Nem, Dentinho, Bernard, Eduardo, Gladkiy

Geblesseerd: Azevedo
Geschorst: Fred
Gevaar voor gele schorsing: Kucher

Vorige jaren:

Geen data beschikbaar



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.