De metamorfose van Frank Acheampong

DONDERDAG, 17 MAART 2016, 07:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Frank Acheampong is als een wervelwind begonnen aan 2016. Na drie jaar bij Anderlecht komt het potentieel van de Ghanees eindelijke tot volle wasdom. Wat is er precies veranderd?

1. Mentaal opengebloeid

Onderschat niet wat het mentale met een voetballer kan doen. Acheampong voelt zich eindelijk tiptop in België. De winger heeft een Ghanese vriendin uit Antwerpen die net als hij erg gelovig is. Daarnaast vond hij met Imoh Ezekiel een boezemvriend binnen de club. De twee zijn onafscheidelijk. In die mate dat sommigen hen lachend 'Twix' noemen.

"Frank ligt beter in de groep", merkt ook Besnik Hasi. Waar de Ghanees vroeger timide wegkroop bij commentaar, heeft hij die schroom nu helemaal van zich afgeworpen.

2. Sportief beter gebruik

Waar zijn voorzetten vroeger steevast in de tribune belandden, is dit nu een heel stuk beter. Maar bovenal heeft Anderlecht geleerd hoe het Acheampong optimaal moet gebruiken. "Vroeger moest Frank tegen de zijlijn plakken en kon hij enkel rechtdoor lopen. Hij speelde zo maar op de helft van zijn kunnen, want voorzetten zijn niet zijn sterkste punt", geeft zijn manager Oliver König aan. "Frank is sneller dan 95 procent van de voetballers. Anderlecht moest leren hoe die snelheid optimaal te gebruiken."

"Frank profiteert nu meer van de ruimtes die er liggen", voegt Hasi hieraan toe. "Maar hij moet nog beslissender worden. In de competitie zijn vier doelpunten en drie assists niet genoeg."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.