Svilar: "Verwacht veel van EK"

DONDERDAG, 17 MAART 2016, 07:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS Met twee gestopte strafschoppen leidde Mile Svilar de Belgische U17 naar het EK. Maar van grote lofbetuigingen wil de doelman niet weten. "Een goede keeper heeft altijd wat geluk, zeker", zo lachte hij na de partij tegen Spanje.

"Ik was niet zenuwachtig toen het tot strafschoppen kwam", aldus Svilar. "Ik heb in zo'n geval niets te verliezen. Als doelman moet niets. De trapper moet scoren. Als ik hem stop, hebben zij gefaald." En dat gebeurde bij twee van de vier Spaanse elfmeters. "Of ik trucs heb? Niet echt, neen. Ik kijk hoe de speler voor de bal staat: schuin, recht tegenover, ..."

De 16-jarige Svilar weigerde alle eer voor de kwalificatie op zich te nemen. Hij gaf ook een grote pluim aan zijn verdediging, die onder meer bestond uit zijn Anderlecht-ploegmaats Sebastiaan Bornauw, Hannes Delcroix en Daam Foulon. "In de drie duels van deze eliteronde kregen we geen enkel doelpunt tegen. Zij hebben dus schitterend werk geleverd. Het is zeker ook hun verdienste dat we doorgaan."

De spelers keren nu terug naar hun clubs en komen in mei weer samen voor het EK. "Ik verwacht hier veel van", besluit Svilar. "Je speelt maar één keer in je leven een EK voor U17. Hopelijk doen we beter dan de vorige lichting die brons pakte op het WK."

Bekijk hier de gestopte strafschoppen van Svilar.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.