Analyse: Aanvallende middenvelders

WOENSDAG, 16 MAART 2016, 20:09 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Nu de play-offs voor de deur staan en we ons stilaan een beeld kunnen vormen van de nieuwkomers in januari, vonden wij het tijd om onze kern eens positie per positie door te lichten. Vandaag: de aanvallende middenvelders.

Filip Djuricic werd net als Stéphane Badji meteen voor de leeuwen gegooid en deed het Vanden Stockstadion al bij zijn debuut kirren van de pret. Na twee wedstrijden was zowat iedereen er al van overtuigd dat hij zijn aankoopoptie van acht miljoen euro meer dan waard was.

Ook wij zijn fan van Djuricic: lichtvoetig en technisch vaardiger dan alle spelers van bepaalde eersteklassers samen. Hij moet elke wedstrijd een dozijn aan overtredingen incasseren en we hebben het onaangename voorgevoel dat Alberto Botia niet de laatste beenhouwer zal zijn die dit seizoen het hakmes zal bovenhalen om de Serviër af te stoppen.

Die overvloed aan fouten is één van de verklaringen voor het feit dat zijn statistieken na tien wedstrijden een middelgroot drama zijn. Maar net als Alexander Büttner speelde Djuricic de afgelopen maanden amper en kan hij in principe enkel nog beter worden.

We twijfelen niet aan Djuricic, maar als hij zijn basisplek wilt behouden zal het wel beter moeten.  Maar als de ex-speler van onder meer Hereveen zijn absolute topvorm bereikt, zullen de statistieken wel volgen.

Als Djuricic toch naar de bank verhuist, is Dennis Praet zijn gedoodverfde vervanger. Des te meer nu Frank Acheampong de linksbuiten niet meer loslaat.

Verder kunnen ook Matias Suarez,Trezeguet en Ibrahima Conté er uit de voeten.

Youri Tielemans begint door de schorsingen van Badji en Steven Defour vrijwel zeker een positie lager op het veld aan de play-offs. Maar wordt vanaf speeldag drie een serieuze optie op de tien.

Wordt Djuricic de revelatie van de play-offs? Of wordt het uiteindelijk Praet of één van de andere namen op de tien?  Laat het ons weten onder dit artikel.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.