"Eindelijk heeft Frank begrepen hoe hij moet spelen"

WOENSDAG, 16 MAART 2016, 07:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met zeven doelpunten in de laatste negen duels is Frank Acheampong de man-in-vorm bij Anderlecht. Sinds hij linksbuiten speelt, is de Ghanees niet af te stoppen. "Eindelijk", zo vertelt Besnik Hasi.

Toen Acheampong in januari 2013 bij Anderlecht arriveerde, kon hij uitstekende cijfers voorleggen. Bij Buriram United scoorde hij 32 keer in 65 matchen. Hij was er de grote vedette. Maar Thialand is slechts Thailand. Bij Anderlecht ging het moeizamer. "Snel lopen kan hij, maar dan stopt het", zo klonk het wel eens. Nu lijkt Acheampong een gedaanteverandering ondergaan te hebben.

"Frank heeft nu eindelijk begrepen hoe hij moet spelen", vertelt Hasi in Het Laatste Nieuws. "Hij loopt op het juiste moment naar de juiste ruimtes. Het werd wel eens het moment om meer te brengen. Hij is hier nu lang genoeg. Frank bewijst nu dat hij erg belangrijk kan zijn voor ons."

Acheampongs manager Oliver König begrijpt de woorden van Hasi, maar maakt toch een bedenking. "Het kan ook zijn dat de coach nu pas begrijpt hoe hij Frank moet begrijpen. Wellicht ligt de waarheid ergens in het midden."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.