Van Holsbeeck: "Hasi doet seizoen zeker uit"

DINSDAG, 15 MAART 2016, 07:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na de overwinning tegen KV Kortrijk heeft het bestuur van Anderlecht zijn vertrouwen uitgesproken in Besnik Hasi. "De spelers, en zeker de sterkhouders, lieten zien achter de coach te staan", zegt Herman Van Holsbeeck. "Hasi blijft zeker tot het einde van het seizoen."

Vorige woensdag zette het bestuur druk op de ketel en dat vond Hasi niet zo leuk. "Misschien hadden we bepaalde zaken anders kunnen communiceren", geeft Van Holsbeeck toe. "Anderzijds heeft Hasi ook al dingen gezegd waarvan wij denken 'oei, wat zegt hij nu'. Ik denk dan aan zijn uitspraken na de match tegen Moeskroen toen hij aangaf het ook niet meer te weten."

"We hebben nooit aan Besnik getwijfeld", gaat Van Holsbeeck verder. "We hebben nooit nagedacht over een vervanger. Er was inderdaad geen plan B. We hadden enkele een plan A: winnen tegen Kortrijk. We rederen zoals Jean-Luc Dehaene: het probleem pas oplossen als het zich stelt. We hebben dus niet rondgekeken naar een nieuwe coach."

Het bestuur bevestigt dus zijn vertrouwen in Hasi, maar als de Albanees ook volgend seizoen Anderlecht wil coachen, pakt hij maar beter de landstitel. "Besnik weet wat de ambitie is. Bij Anderlecht is er maar één plaats die telt: de eerste."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.