Vanden Stock: "Spelers hebben laten zien dat ze achter Hasi staan"

MAANDAG, 14 MAART 2016, 21:07 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Voorzitter Roger Vanden Stock geeft toe dat het ontslag van Besnik Hasi nooit een onderwerp geweest is bij hem. "Het waren de supporters  en de pers die het ontslag van Hasi wilden. Het zijn jullie die die druk op de coach hebben gelegd."

"Hadden we niet verloren van Moeskroen dan zou er geen probleem geweest zijn. Dan hadden we een goeie match tegen Standard en een Europese kwalificatie tegen Olympiakos achter de rug."", gaat de voorzitter verder, "Voor mij was het altijd duidelijk dat Hasi het seizoen ging uitdoen."

Titel

Vanden Stock richt zich nu volledig op de play-offs en het behalen van de titel: "Om de tegenstand onder druk te zetten moeten we de eerste drie matchen winnen. Ik vind het eigenlijk een hele leuke play-off kalender voor ons. Thuis tegen Genk en dan richting de nummer zes, Zulte-Waregem, die laatste wedstrijd moet je toch winnen. De volgende is thuis tegen Club Brugge, daar is het belangrijk dat we goed starten, dan is alles mogelijk."

Zwarte beest

Anderlecht gaat play-off 1 afwerken zonder Standard, een feit waar de voorzitter niet treurig om is: "Blij ben ik niet echt, dat mag je ook niet zijn omdat iemand er niet bij zit. Maar ik ben ook realistisch, Standard is ons zwarte beest. Dus je mag best een beetje gelukkig zijn als je je zwarte beest kan ontopen."

Druk

Op een bepaald moment leek het dat het bestuur nog meer druk legde op de schouders van Hasi, maar dat spreekt de voorzitter tegen: "Het was eigenlijk om druk op de spelers te leggen. Het werd tijd dat ze eens te horen kregen dat de druk op de trainer ook hun fout was. En ze hebben daar perfect op gereageerd. Hadden ze niet meer achter hun trainer gestaan, dan hadden we een probleem gehad. Maar ze hebben laten zien dat ze dat wel nog doen."





anderlecht-online forum