Spelers redden vel van Hasi

ZONDAG, 13 MAART 2016, 20:09 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Als de nood het hoogst is, kan Anderlecht net ietsje meer. Dat is ook vandaag gebleken. Onder zware druk boekte paars-wit een eenvoudige 3-0-zege tegen KV Kortrijk. Okaka, Acheampong en Kara zorgden voor de doelpunten.

Anderlecht lijkt te beseffen dat het best vroeg kon scoren om de rust in het stadion te bewaren. Praet trapt na drie minuten voor het eerst op doel, maar zijn poging gaat een metertje naast. Enkele minuten later is het wel raak. Praet bedient Okaka en de Italiaan twijfelt niet. Hij trapt de bal snoeihard voorbij Keet tegen de touwen: 1-0.

Wat later probeert Okaka het opnieuw, maar zijn kopbal is te zwak. Aan de overkant moet Proto redden op een schot van Mercier en claimt Papazoglu een strafschop voor een trekfout van Kara. Rond het half uur krijgt man-in-vorm Acheampon drie kansjes, maar hij kent geen succes. Ook Kagé slaagt er tot tweemaal toe in niet te scoren. 1-0 halfweg.

Net als in de eerste helft start Anderlecht ook goed na de pauze. Nu is Acheampong wel succesvol. Büttner met de voorzet en de Ghanees trapt aan de eerste paal binnen: 2-0. En Anderlecht gaat door. Enkele minuten later mist Djuricic een oplegde kans op de 3-0. Het is slechts uitstel. Op het uur kopt Kara een vrije trap van Büttner in doel: 3-0. Het is het eerste competitiedoelpunt voor de felbekritiseerde Senegalees.

Twintig minuten voor tijd zorgt Badji voor een valse noot. Aan de rand van het strafschopgebied van de tegenstander gaat hij met twee voeten vooruit in op Mercier. Scheidsrechter Lambrechts kan niet anders dan rood trekken voor deze erg smerige overtreding. Met een man minder komt Anderlecht niet meer in de problemen. De 4-0 van Okaka wordt nog afgekeurd voor een lichte duwfout en Heylen trapt nog op de paal.

Al bij al een makkelijke overwinning voor Anderlecht. Van een ommekeer durven we niet spreken, want daarvoor hebben we dit soort dingen in het (recente) verleden al te vaak gezien. Laat het ons erop houden dat het vel van Hasi voorlopig gered is.