"Frutos beste optie, maar hopelijk komt het zo ver niet"

ZONDAG, 13 MAART 2016, 17:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De wedstrijd van straks tegen Kortrijk wordt erg belangrijk voor de toekomst van Besnik Hasi. Dat beseft ook Paul Van Himst. Het Anderlecht-icoon blijft de coach steunen, maar heeft twijfels. "Openlijk steunen de spelers Hasi, maar doen ze dat ook achter zijn rug?"

"Hasi staat onder druk, maar ik denk niet dat van coach veranderen de oplossing is voor het probleem", vertelt Van Himst in de Sudpresse-kranten. "Ik ben ook trainer geweest en dit zijn moeilijke momenten. Hasi moet nu praten met het bestuur en samen een oplossing vinden. Hasi moet ook de spelers op hun verantwoordelijkheden wijzen. Openlijk zeggen dat je de coach steunt, is mooi. Maar achter zijn rug, is het dan ook nog het geval?"

Wat als het straks slecht afloopt? "Bij een nederlaag tegen Kortrijk kan de druk onhoudbaar worden", beseft Van Himst. Wat dan als Hasi de bons zou krijgen. "Dan heb je een coach nodig die het huis kent. Als je een buitenlander haalt, dan vraagt die een contract voor één of twee jaar en dat is niet evident. Als Hasi moet gaan, lijkt Nicolas Frutos me de beste optie. Maar ik hoop dat het niet zo ver komt."



anderlecht-online forum