"Conté zag zich als een belofte die zich moest bewijzen"

ZONDAG, 13 MAART 2016, 10:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Ibrahima Conté kreeg donderdag tegen Shakhtar nog eens een kans en hij bedankte met de assist voor het doelpunt van Frank Acheampong. De manager van Conté hoopt dat de trein nu vertrokken is. "Conté moet Acheampong als voorbeeld nemen."

Het leek erop dat Conté in januari zou vertrekken. Maar Anderlecht wilde hem niet naar Oostende laten gaan en Conté had geen trek in de buitenlandse clubs die zich aanboden. "Toen de transfermarkt sloot en Ibrahima nog bij Anderlecht zat, had Herman Van Holsbeeck een goed gesprek met hem", vertelt Younos Oumouri, de manager van Conté, in La Dernière Heure. "Van Holsbeeck zei hem de schouders niet te laten hangen. Door hard te werken zou hij speeltijd afdwingen. Dit bewees dat de club hem niet had opgegeven."

En dus draaide Conté de knop om. "Hij zei tegen zichzelf dat als hij zou vertrekken, dat zou gebeuren door de grote poort. Een mooie transfer versier je in de eerste plaats als basisspeler en door beslissend te zijn. Dat was hij donderdagavond. Conté heeft de voorbije weken ook hard gewerkt. Hij bleef na op training en deed zelf extra oefensessies. Hij beschouwde zichzelf als een U21-speler die zich moest bewijzen en zijn kans afdwingen."

Man-in-vorm Acheampong is een voorbeeld voor Conté. "Hij begon het seizoen als invaller, maar toonde zich telkens hij een kans kreeg", aldus Oumouri. "Toen hij een basisplaats kreeg, heeft hij deze niet meer afgestaan. Net als Acheampong moet Conté zich bewust zijn van zijn kwaliteiten en dat hij Anderlecht iets kan bijbrengen. Het is nu aan hem om iedereen bij Anderlecht te overtuigen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.