Boelens: "Supporters in tweestrijd"

ZATERDAG, 12 MAART 2016, 07:48 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het ongenoegen van de supporters is al langer geweten en ze hebben ergens wel gelijk. Volgens Ivan Boelens, bestuurslid van de overkoepelende supportersfederatie ASA, is de wedstrijd van komende zondag héél belangrijk voor Besnik Hasi om de fans tevreden te houden. 

"De supporters zijn in twee kampen verdeeld", zegt Boelens, "In beide kampen zitten bijna evenveel aanhangers, het ene kamp vóór Hasi en het andere tégen."

"Het verloop van de wedstrijd tegen Kortrijk is héél belangrijk. Iedere supporters komt naar het stadion met een positieve ingesteldheid maar inden we vroeg op achterstand komen, dan gaat het heet worden onder de voeten van Hasi. De wisselvalligheid van Anderlecht ligt niet alleen aan de coach maar ook aan de spelers, daar zijn de meeste fans het over eens. Tegen Shakthar hebben ze zich na de rust goed herpakt, diezelfde mentalieit willen we ook zondag zien", aldus Boelens.

Iedereen achter de ploeg

Er zijn geen tifo's of acties voorzien: "We verwachten dat iedereen achter de ploeg staat", zegt Boelens, "In goede en kwade dagen horen supporters achter hun ploeg te staan, maar nogmaals, het zal afhangen van hoe de wedstrijd verloopt. Als de ploeg zondag een resultaat kan neerzetten, dan kan Hasi aanblijven om de ploeg op het juiste spoor te zetten richting titel."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.