Hasi: "We moeten zondag winnen"

VRIJDAG, 11 MAART 2016, 17:06 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Donderdagavond, na de wedstrijd tegen Shakthar, vertrok Anderlecht onmiddellijk richting Brussel waar het na middernacht aankwam. Vandaag was er op Neerpede de persconferentie naar aanleiding van de laatste wedstrijd in de Jupiler Pro League. 

Besnik Hasi staat onder druk, veel druk, toch blijft de coach sereen en waardig en gaat hij op de persconferentie geen enkele vraag uit de weg. Ook niet als hem gevraagd wordt hoe zijn kansen liggen bij verlies zondag: "Jullie moeten niet zozeer naar mij kijken, we moeten vooral winnen, zoals we elke keer thuis moeten winnen", reageert Hasi. 

Druk

 

Roger Vanden Stock en Herman Van Holsbeeck gaven het eerder al aan dat deze week belangrijk was voor Hasi: "Ja, en", vraagt Hasi, "Ik kan er weinig aan veranderen, iedereen weet dat we onder druk staan. We verrliezn van Waasland-Beveren en Moeskroen en negen punten verwijderd staan van Brugge en het voetbal is niet goed. Logisch dat er dan druk is", gaat Hasi verder.
"Het besuur was wel positief na de wedstrijd tegen Shakhtar. Meer niet", voegt de coach er nog aan toe. 

Klappen

Het is duidelijk dat Anderlecht in de hoek zit waar de klappen vallen: "Als we de kans hebben om vooruit te komen, laten we dat na en doen we er zelf één achteruit. Dat moet dringend veranderen. Het is raar, maar mijn spelers kunnen zich precies niet opladen voor de "kleine" matchen. Ze moeten nochtans beseffen dat we op talent alleen geen wedstrijd gaan winnen. Wij moeten het van het collectief hebben."

Honger

"Tegen Olympoiakos waren we twee keer goed, ook tegen Zulte-Waregem en Standard bijvoorbeeld, toen was de honger groot, ik wil die honger elke keer zien. Ze moeten het nu vooral aan zichzelf bewijzen, voor mij moeten ze het niet doen, maar voor henzelf en de club", aldus Hasi. 

"We moeten die domme fouten uit ons spel zien te krijgen. Vooral die laatste tegengoal uit een stilstaande fase, dat zou niet mogen."

 





anderlecht-online forum