Hasi: "Reactie is er gekomen"

VRIJDAG, 11 MAART 2016, 07:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Ondanks de nederlaag was Besnik Hasi tevreden over wat zijn ploeg liet zien. Dit moet zondag een vervolg krijgen. "Die match moeten we absoluut winnen", beseft Hasi. Daarom haalde hij Dennis Praet vroeg naar de kant.
 

"Ik had een reactie verwacht van mijn ploeg en die is er gekomen in het grootste deel van de wedstrijd", vertelde Hasi na de partij. "We hebben een kwartier afgezien, maar na de rust controleerden wij. De spelers moesten spelen voor de club en dat hebben ze gedaan. 2-1 was een goed resultaat geweest, dus jammer van dat derde doelpunt."

"Meer kansen dan tegen Moeskroen"

Ook al was Shakhtar voor de rust enkele klasses beter, de tegendoelpunten kwamen er alle drie na individuele fouten. "Dat is frustrerend", zucht Hasi. "Voor de match hebben we besproken waar het gevaar lag. Tegen een ploeg als Shakhtar mag je geen individuele fouten maken. Dat betaal je cash. Twee doelpunten komen ook uit een hoekschop, dat is teveel."

Na de kritiek van de voorbije dagen, wilde Hasi ook enkele positieve punten aanhalen. "We creëerden zes kansen, dat zijn er meer dan tegen Moeskroen", merkt hij op. "Het feit dat we deze kansen afdwongen, moet ons vertrouwen geven. Zondag moeten we vanaf de eerste minuut spelen met de mentaliteit die we vandaag toonden."

"Zondag wil ik goede Praet hebben"

Dat Anderlecht verloor van Shakhtar is geen ramp, zondag tegen Kortrijk kan paars-wit zich geen puntenverlies veroorloven. "Dan moeten we absoluut winnen", is Hasi duidelijk. "Als we dat doen kunnen we ons voorbereiden op de terugmatch tegen Shakhtar. Daarna hebben we drie weken om de play-offs voor te bereiden."

Met het oog op zondag haalde Hasi Dennis Praet al na een dik uur naar de kant. Die was daar zichtbaar niet blij mee. "Dat vind ik positief want dit wil zeggen dat hij geprikkeld is en zondag gaat reageren. Ik wil zondag een goede Praet hebben. Er zijn voorlopig geen blessures en ik zag Tielemans goed invallen. Zondag wil ik een frisse ploeg aan de aftrap brengen."



anderlecht-online forum