Proto: "Wil ooit nog eens tegen Real Madrid spelen"

DONDERDAG, 10 MAART 2016, 16:26 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Silvio Proto staat vanavond voor de 70ste keer tussen de palen bij een Europese wedstrijd. Zijn allereerste wedstrijd was met La Louvière tegen Benfica in 2003. In 2005 kwam hij de eerste keer uit met Anderlecht op het Europese toneel tegen Betis Sevilla.

"Ik wist het eerlijk gezegd niet, maar ik ben wel blij om te horen dat ik al zoveel Europese wedstrijden op mijn teller heb staan", zegt een fiere Proto.

"Mijn eerste keer voor Anderlecht was tegen Betis Sevilla. We hebben toen wel verloren maar ik werd wel opgenomen in het type-elftal van de UEFA, een hele eer. De wedstrijd met de slechtste herinneringen is de thuismatch tegen Partizan Belgrado in 2010, toen verloren we na strafschoppen. Ik stopte toen twee strafschoppen in de reeks, maar ik moet jullie er niet aan herinneren dat we er nóg meer misten. En de heenmatch was ook al een ramp met die own-goal van Lecjaks", herinnert de doeman zich nog.

Mooie herinneringen

"Maar ik heb ook mooie herinneringen", gaat Proto verder, "De wedstrijd op Dortmund waar we toch een punt mee naar huis nemen omdat we er heel sterk speelden. En het doelpuntloos gelijkspel tegen AC Milaan, een club waar ik als kind al fan van was."
 
"Ik wil wel ooit nog eens tegen Real Madrid spelen. We hebben daar eens een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld, maar ik was toen geblesseerd en ben niet mee afgereisd."
  



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.