Kindermans: "Vancamp is een topgast"

DONDERDAG, 10 MAART 2016, 07:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS Hoe kijkt men bij Anderlecht naar de ontwikkeling van Jorn Vancamp? Is hij al klaar voor de A-kern? Jeugdcoördinator Jean Kindermans geeft een antwoord.

"Jorn is een topgast die voor zijn leeftijd erg zelfstandig is en pro-actief denkt. Dat zie je op het veld. Ook U17-bondscoach Bob Browaeys zegt dat", vertelt Kindermans aan HLN Sport Plus. "Jorn beweegt goed en gaat diep op het juiste moment. Zijn doelpunt tegen Barcelona (even aanraken met de borst vlak voor de neus van de doelman, red.) bewijst dat hij een slimme speler is."

Is het, zoals Anderlecht-Online gisteren opperde, al tijd om Vancamp bij de A-kern te halen? "Jorn is geen Kompany, Tielemans of Vanden Borre. Ik zeg hem 'het is beter om laat te komen dan om niet te komen'. Een spits om Anderlecht moet super zijn, dan mag je niet te vroeg komen. Jorn moet nog stappen zetten. Hij moet nog winnen aan kracht, explosiviteit en springvermogen."

Naar volgend seizoen ziet Kindermans Vancamp wel af en toe aansluiten bij de A-kern. "Bij het begin van de voorbereiding spelen we veel oefenwedstrijden en daarin krijgen de betere spelers van de U21 een kans. Als Jorn daar zijn kwaliteiten kan tonen, kan alles in een stroomversnelling raken. Als ik van hem was, zou ik me focussen op de winterstage van volgend jaar."

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.