Vancamp: "Ik wil eerst doorbreken in België"

DONDERDAG, 10 MAART 2016, 07:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS"Hij is beter dan ik op die leeftijd", zwaaide Nicolas Frutos met complimenten naar Jorn Vancamp na de partij tegen Barcelona. HLN Sport Plus wist Vancamp te strikken voor een goed gesprek over de Youth League en de dromen van een jonge voetballer.

"Ik ben met een erg goed gevoel opgestaan", lacht Vancamp de day after. "We hebben ons doel bereikt en als je dan zelf kan scoren, maakt het dat extra mooi. De lof van Frutos doet ook deugd, maar ik ga niet zweven. Hij heeft zoveel meer bewezen. Als hij in het strafschopgebied kwam, was het meestal goal. Maar het is fijn samenwerken met hem."

Met twee doelpunten op het WK U17 en zes treffers in de Youth League is Vancamp aan een erg goed jaar bezig. Wat voor type is hij? "Ik denk dat kracht, techniek en snelheid wel sterke punten zijn, maar in geen van de drie ben ik echt uitmuntend. Noem het een goede mix. Alles moet nog beter. Momenteel oefen ik met Frutos heel erg op mijn kopspel. Mijn linkse voet moet beter en ik wil ook beter aanvoelen wanneer ik aan de eerste paal moet opduiken."
 
Anderlecht-Online pleitte er gisteren voor om Vancamp speelminuten te geven bij de A-kern. Droomt hij hier zelf ook al van? "Hopelijk kan ik volgend jaar proeven van trainingen met de A-kern", blijft Vancamp rustig. "Mijn doel is om door te breken bij Anderlecht. Ik wil me eerst in België tonen. Liefst bij Anderlecht, als dit niet kan, zal ik via een andere eersteklasser mijn weg naar boven zoeken. Ik ga niet zweven en zeggen dat ik bij Barcelona of Real Madrid wil voetballen."



anderlecht-online forum