"Minder talent, maar blijft stevige ploeg"

DONDERDAG, 10 MAART 2016, 07:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hoe sterk mogen we Shakhtar Donetsk inschatten? Niemand die dit beter kan vertellen dan Oleg Iachtchouk. "Vroeger kon Shakhtar zomaar winnen van Real Madrid, maar dat is nu niet meer het geval."

"Shakhtar is favoriet voor dit duel", meent Iachtchouk. "Maar de club is minder sterk dan enkele jaren geleden. Dit is niet meer het Shakhtar dat iedereen kon verslaan. Vorige zomer vertrokken Douglas Costa naar Bayern München en Luiz Adriano naar Chelsea. In januari trok topschutter Alex Teixeira naar China. Het blijft een stevige ploeg, maar er is minder talent."

Wat zijn de sterke punten van Shakhtar? "Achteraan heb je Darijo Srna. Hij is de aanvoerder en leider van dit team. Hij is erg gevaarlijk op stilstaande fases. Hun twee gevaarlijkste spelers zijn de vleugelaanvallers Marlos en Taison. Vooral Taison kan me erg bekoren. Hij is erg moeilijk te bespelen. Maar de grote kracht van dit Shakhter is het collectief. Coach Lucescu werkt er sinds 2004 en hanteert altijd hetzelfde systeem. De spelers weten perfect wat ze moeten doen."

"Een Anderlecht in vorm kan zijn voet naast Shakhtar zetten, maar dat is niet het geval momenteel", besluit Iachtchouk. "Het zal zwaar worden."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.