Iachtchouk: "Ik zei meteen ja toen Frutos me vroeg"

WOENSDAG, 9 MAART 2016, 09:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS Tijdens de wedstrijden van de UEFA Youth League krijgt Nicolas Frutos de assistentie van Oleg Iachtchouk. Daarnaast is de oud-spits van Anderlecht coach bij de U13. Het zijn twee opdrachten waar Iachtchouk erg van geniet.

"Toen ik stopte met voetballen, vroeg ik me af wat ik zou doen", vertelt Iachtchouk in La Dernière Heure. "De hele dag thuis niksen, was geen optie. Ik hou ervan om jonge voetballertjes te trainen. Anderlecht vertelde me dat ik altijd welkom zou zijn en men heeft woord gehouden."

"Toen hij bij de club kwam, vroeg Nicolas Frutos me meteen of ik hem wilde helpen bij de U19 in de Youth League. Ik was blij en zei meteen ja. Ook al is het niet eenvoudig te combineren met functie als trainer van de U13. Nicolas en ik speelden maar zes maanden samen, maar we kwamen erg goed overeen."

Ambitie om hogerop te komen als coach heeft Iachtchouk niet meteen. "We zullen wel zien hoe ik evolueer. Het is veel te vroeg om te zeggen dat ik op een dag de A-ploeg zal coachen. Of Frutos dit wel zal doen? Hij heeft altijd een andere karakter gehad dan ik", lacht de minzame Iachtchouk.

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.